Chia siemen 1,5kg

Tuonti
Chia siemen 1,5kg
Chia siemen 1,5kg

Chia siemenet hevoselle

13,45 €
14,95 €
Sisältää alv. 14 %
Saatavuus Varastossa
Toimitusaika 1 - 4 työpäivää

Chia siemenet ovat ravintorikasta Superfoodia hevoselle!

  • Tämä laatu soveltuu myös tehokkaaseen hiekanpoistoon hevoselle

Chia siementen ravintosisällöstä jopa 25 % koostuu proteiineista, n. 30 % rasvoista ja 25-40 % hiilihydraateista. Siemenosa sisältää runsaasti liukoisia kuituja, mineraaleja, hivenaineita, vitamiineja ja antioksidantteja


Paljon proteiinia sisältävä chia on erinomainen valkuaislisä hevoselle. Valkuaisaineita hevonen tarvitsee mm. kasvuun ja kudosten ylläpitoon. Huono karva tai huonosti kasvavat kaviot voivat johtua valkuaisen puutteesta.


Chia siementen korkeasta rasvahappopitoisuudesta (Omega-6 ja Omega-3) on apua hevosen karvapeitteen, jouhien, ihon (kesäihottuma) ja nivelten hyvinvointiin.


Chia siemenet imevät itseensä moninkertaisen määrän nestettä ja muodostaa geelimäisen seoksen.  Se edistää ja tukee hevosen suoliston ja vatsan toimintaa sekä aineenvaihduntaa (metabolinen oireyhtymä). Geeli muodostaa suoliston pintaan suojaavan kalvon (vatsahaava).


Siementen suuresta kuitupitoisuudesta on apua hiekan poistamiseen suolistosta; kuitu aktivoi suolen toimintaa ja geeliaines kuljettaa hiekkaa pois.

Chia tasaa verensokeria, eikä sisällä sokeria, joten se on hyvä lisä kaviokuumeherkille hevosille.


Siemenet sisältävät mm. kalsiumia, rautaa, fosforia sekä magnesiumia; josta voi olla apua stressiherkille hevosille. Magnesium lievittää stressiä ja jännittyneisyyttä.Käyttöohje:
Täysikasvuinen hevonen (n.500kg.) ~ 1dl/päivä
Ponit ja pienet hevoset <1dl/päivä
Suositellaan turvottamista vedessä. Imee n. 10-kertaisen määrän nestettä.
Kuivana annettaessa on huolehdittava riittävä vedensaanti.
Käytön aloittaminen saattaa aiheuttaa hetkellistä vatsan turvotusta ja ripulia. Oireet häviävät yleensä viimeistään kahden viikon päästä aloittamisesta.
Annostus on syytä säännöstellä yksilöllisesti.


Säilytys kuivassa, säilyy pitkään.

Laadullisesti luokiteltu elintarvikkeeksi

Paino:
1.5 kg
Arvostelut 0 arvostelua
Samankaltaiset tuotteet